Slut med den sorte skole

Slut med den sorte skole

Jeg er så gammel at jeg lige nåede at få resterne af den sorte skole med. Den skole, hvor det var vigtigt at stave korrekt. Jeg mener selv, at jeg staver nogenlunde. I hvert fald så har jeg terpet meget i de forskellige fag. Dengang var der meget fokus på, at eleverne var gode til dansk, regning og matematik. Den overbevisning har jeg nok haft med mit langt op i mit voksenliv.

Min kreative datter

Jeg er blevet beriget med den mest kreative og dejlige datter, som man kan forestille sig. Hvad hun kan få ud af nærmest ingenting er ikke til at tro. Det er helt sikkert noget kreativt, som hun skal fokusere på. Det er her hendes interesse og evner er.  Det bliver sikkert noget med mad eller noget i den retning. Når min kone eller jeg er på designfund.dk, er min datter der også. Hun er helt vild med at vi køber nogle ordentlige knive til hende. “Intet køkken uden ordentlige køkkenknive”. Det går åbenbart ikke uden gode knive til køkkenet. Uanset om det er grøntsagsknive eller skæreknive.

Min datter kommer formodentlig aldrig til at score topkarakterer i stavning. Det er helt fint, for hun har nogle andre kvaliteter, som alle de perfekt stavende vil få brug for. Til jul fik min datter den symaskine, som hun har ønsket sig. Efter lidt startproblemer er hun kommet godt i gang med at sy. Den første kjole er allerede lavet. Hendes alder og erfaring med symaskiner taget i betragtning, er det ganske godt gået.

Da jeg gik i skole var jeg klart stærkest i de boglige fag. Til gengæld var fag som håndarbejde, sløjd og madlavning de fag, som i den grad trak mit karaktersnit ned. Min sløjdlærer sagde engang, at jeg ikke kunne stikke en pind i en biiip uden at ødelægge begge dele. Jeg er overbevist om, at min datter ville kunne få et eller andet helt smukt ud af det.På den baggrund bekymrer det mig ikke voldsomt, at min datter ikke er den bedste staver i klassen eller at hun nok aldrig bliver uddannet til ingeniør. Det er ikke det, som hun skal med sit liv. Og der er jo stadig masser af tid til at lære at stave, læse, regne og de andre ting, som den sorte skole satte så højt.