Mental sundhed og velvære

Mental sundhed kan ses som en ustabil kontinum, hvor en persons mentale sundhed kan have mange forskellige mulige værdier.

Mental velvære er generelt betragtet som en positiv egenskab, sådan at en person kan nå at øge niveauerne for mental sundhed, selv om person ikke har nogen diagnosticeret psykiske tilstand. Denne definition af mental sundhed højdepunkter følelsesmæssige velbefindende, evnen til at leve et helt og kreativt liv, og fleksibilitet til at beskæftige sig med livets uundgåelige udfordringer.

Mange terapeutiske systemer og selvhjælps-bøger tilbyder metoder og filosofier og vægter strategier og teknikker højt til yderligere forbedring af det psykiske velvære af ellers raske mennesker. Positiv psykologi er stadig mere fremtrædende i mental sundhed.
En holistisk model for mental sundhed omfatter generelt koncepter baseret på antropologiske, pædagogiske, psykologiske, religiøse og sociologiske perspektiver, såvel som teoretiske perspektiver fra den personlighed, sociale, kliniske, sundheds-og udviklingspsykologi.

Et eksempel på et velvære-modellen er udviklet af Myers, Sweeney og Witmer. Den indeholder fem livsopgaver; spiritualitet, arbejde og fritid, venskab, kærlighed og selv-retning-og tolv sub opgaver, følelse af værdi, følelse af kontrol, realistisk tro, følelsesmæssige bevidsthed og mestring, problemløsning og kreativitet, følelse af humor, ernæring, motion, egenomsorg, stresshåndtering, kønsidentitet og kulturel identitet, der er identificeret som kendetegn for sund funktion og en stor del af mental velvære.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *