Hvad er papiruld?

Papiruld er en moderne energibesparende isoleringsform. Den er desværre ikke så udbredt i Danmark endnu, men det kommer. Men hvad er papiruld ..?

Papiruld er i tekniske betegnelser hule cellulosefibre, der kommer fra indsamlede og genbrugte primært danske aviser. Det vil sige det er et 100 % genbrugsprodukt. Avis har det ideelle indhold af cellulosefibre og er fri for tryk med giftige farver. For at læse DTUs vurdering af papiruld klik her.

Selve produktionsmetoden foregår ved at aviserne kommes i en stor kværn der river papiret i bittesmå stykker der efterfølgende præpareres. Papiruldet bliver oftest anvendt som granulat, hvilket betyder det har en konsistens der egner sig til at blive blæst ind. Fordelen ved papiruld fremfor mineraluld eller glasuld er at grundet den kompakte masse ligger den sig helt tæt ind til rør og installationer. Alle sprækker samt revner bliver udfyldt. Dette er også en af årsagerne til at papiruld er velegnet både ved nybyg og renovering.

Selvom det kan lyde som en selvmodsigelse har papirulden en utrolig høj brandmodstand, da den er præbehandlet med brandhæmmende salte (som ikke er giftige). Disse brandhæmmende salte holder krybdyr, fugt og skimmelsvamp væk også. Dens brandhæmmende effekt er kontrolleret af Dansk Brandteknisk Institut som bekræfter at papiruld har en højere brandmodstand end de traditionelle anvendte former for batts isolering.

Så uanset om det er til nybyggeri eller isolering er der ingen grund til ikke at vælge papiruld. På denne måde får du en miljørigtig, brandhæmmende, effektiv isolering. Prismæssigt koster papiruld cirka det samme som traditionel isolering. 

Hvad er papiruld?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *