Hjemme hos os

Hjemme hos os

Jeg elsker ikke bare at holde mig selv i form, men også min have. Det ses på, selvfølgelig at for mit eget vedkommende at jeg bruger en del timer på at træne. I det lokale fitness center, en løbetur af og til, og det at jeg af princip aldrig tager elevatoren. Så hver dag når jeg er på arbejde, så spurter jeg op og ned af trapperne til 10. sal et par gange. Det får pulsen op og tankerne i gang. Fantastisk følelse. Der er masser af muligheder for skjult motion i hverdagene. Man skal bare vide hvordan man kigger efter dem, og udnytter dem. Jeg er ikke fanatiker – på ingen måde, der er mange år af mit liv, hvor jeg ikke har dyrket regelmæssig sport eller været opmærksom på min kost. Det har ikke været nødvendigt. Jeg har aldrig været specielt overvægtig eller manglet kræfter. Men efter at jeg fyldte 45 år for noget tid siden, har jeg rent fysisk kunnet mærke at jeg mister muskelmasse. Der sker altså bare noget med kvinders kroppe når de bliver ældre. Jeg kan ikke det samme som jeg har kunnet før – ihvertfald ikke uden at jeg gør noget ved det. 

Hjemme hos os

Heldigvis kan jeg kombinere mine to hobbies. For min elskede have tilbyder mig også masser af frisk luft og god bevægelse. Jeg har fornylig været online hos byggemarkedet multikøb og investeret i en ny hækkeklipper. Den gamle, var simpelthen helt slidt op. Den har også været flittigt brugt. For som sagt, det er ikke kun mig, men også min have der er i form. Jeg elsker faconklippede buksbom (og andre, lidt stive hække og buske), og har dem overalt i haven. Det er sådan en lidt zen-agtig fornemmelse at gå og nusle og pusle med planterne, mens de langsomt men sikkert former sig lige præcis som jeg vil have det. Det giver mig ro i sjælen. Det gør også at min have ser sådan lidt japansk inspireret agtig ud. Og det er lidt af et kunsstykke og en videnskab at få noget der er så superplanlagt til at fremstå naturligt og samtidig vildt. Det skal jo være en have for alle, og hvis det bliver for pænt, så kan det også godt bare blive kedeligt. Det er slet ikke mig.

En for alle

Familiens slogan har altid været som musketererne – En for alle og alle for een. Vi står sammen. På samme måde skal haven også være for alle. Så jeg har mine områder hvor jeg hersker med uindskrænket magt, og vi har den bagerste del, der er næsten vild – fuldstændig ufriseret og bare en stor legeplads. Her har vi trampoliner, vipper, gynger og klatrestativ. En lille forhindringsbane og en byggelegeplads i miniformat. Jo, der er god plads, herude på landet. Der er altid noget man kan rode med, noget at gå i gang med. For kreativitet og struktur skal gå hånd i hånd. For lidt og for meget er ikke godt. Uanset hvad vej båden vipper.

Jeg kan mærke, at min mand og mine børn nyder friheden lige så meget som jeg gør. Friheden, til bare at være os selv.