Gaven til børn

Gaven til børn

Der var engang hvor børn var børn og rendte og slog hinanden med en pind og når man skulle give dem gaver så var der lego til drengene og dukker til pigerne. Jeg er lykkelig for at den traditionelle tid er forbi og at verden i dag er mere åben for børns forskelligheder der giver bedre mulighed for udfoldelse. Til gengæld er det osse blevet sværere at købe noget til dem for de er jo blevet til små voksne.

 

Næsten som en voksen

Jeg var til min venindes datters 5 års fødselsdag her for et par weekender siden. Barnet fik ud over tusser stor set kun tøj. Det var max prinsesse og masser af lyserød, my little pony og prinsesser på. Hun var ovenud lykkelig. Det var fedt at se og dejligt at hun var glad for sine gaver men set i bakspejlet må jeg da indrømme at jeg aldrig var blevet glad for at få tøj da jeg var barn.

Min anden veninde har en datter på 8 der fylder 9 her i denne måned. Hun ønsker sig ud over tøj, en pc, en tablet, en stjernekikkert eller et kamera. Intet legetøj. Hun er ikke forkælet eller krævende. Hun forventer heller ikke at få de dyre gaver men bliver lykkelig for at få et tilskud til dem. Hun sælger osse sit gamle legetøj for at få råd til nye ting på loppemarkeder eller qxl.dk. Det er noget jeg heller aldrig havde gjort men de er smukt at se den indstilling.

Jeg har så taget kontakt til noget af hendes familie, bedsteforældre og onkel for at høre om vi skal splejse til en fin gave. Hvis det ikke bliver til noget så har jeg tænkt på nogle oplevelsesgaver fra matas der kan bestilles på deres hjemmeside matas.dk. Jeg tænker at en te og kage tur eller en brunch for to måske kan være nogle fine oplevelser til en meget voksen pige på 9 og hendes lige så store veninde. Jeg skal nok lige e have talt med Moaren først ellers bliver det nok et gavekort til bodyshop eller matas. Det kommer an på hvor travlt jeg ender med at få…. For jeg er verdens mest planlagte menneske… dum di dum. Har jeg husket at nævne at jeg endte med at købe min brors gave i lufthavnen her sidst.