Fornuft og følelse

Jeg ved godt selv, at jeg er en person der FØLER meget. Min søde mand (som jeg elsker højt), siger at jeg på en eller anden måde aldrig er kommet helt ud af puberteten. Det er enten helt godt, eller helt skidt. Jeg er ikke så meget til 50 toner af grå. Grå findes ikke rigtig i min verden. Det er sort eller hvidt. Til nød ternet, men aldrig afdæmpet. Lys eller mørke. Sådan er det bare.

I tidligere tider, var jeg meget begejstret for lysdæmpere. De var på næsten alle udtag og lyskilder (og dem er der mange af i min bolig). Arbejdsmæssigt, og også min personlighed kræver jeg masser af god belysning, iscenesættelse, og plads. Overgangen fra glødepærer til andre lyskilder var hård for mig. Jeg var simpelthen ikke tilfreds med den lysgengivelse og de muligheder der lå i det nye – uanset besparelsen. Nogle gange må skønhed og farver bare komme frem for økonomi.

Men nu har jeg fundet et nyt legetøj. Led pærer – med fantastisk lys, som jeg kan styre fra en remote – eller hold nu godt fast – min smartphone. Jeg ELSKER det. Før du spørger, så JA, det koster dyrt, men prisen er faktisk helt ok, hvis jeg sammenholder med de 25.000 timer som vidunderne kan holde. Det er lang tid skal jeg hilse og sige. For slet ikke at tale om effekten. Lysdæmpning og farveskift med bluetooth opkobling. Jeg er bare helt solgt.

Det helt særlige lys

Der er mange typer lys i verden. Og guderne skal vide, at jeg har set mange af dem. Der er dog et, som indtil videre har slået dem alle: At se solen stå op over savannen i Tanzania. Det var nærmest magisk. Sidste år var jeg på safari Tanzania med tembo safari. Det var en oplevelse, som jeg vil huske til evig til. At se solen stå op bag et baobabtræ og høre alle dyrene tage mod en ny dag. Det overgik beskrivelserne på tembo-safari.dk.

En ting er helt sikkert. Det er ikke sidste gang, at jeg har været på de kanter, for her oplevede jeg noget helt unik, som alle mine flotte lamper i stuen ikke kan konkurrere med.

 

 

Fornuft og følelse