At rådgive andre

Hvem er egentlig kompetent nok til at rådgive andre? Hvornår er man dygtig nok? Hvordan starter man?

Jeg er klar over at der er forskel på om man starter op som Nummerolog, Coach, Kostvejleder, Fitnessinstruktør, Fysioterapeut studerende eller Rådgivende Ingeniørfirma.

Jeg kender en nummerolog. Vi var kollegaer på et trædrejeri i København. Jeg har mødt en kostvejleder på en kampsports camp på Phuket. Det hun fortalte mig ved et blik på min krop er fuldstændig sandhed. Indrømmet så har jeg ikke været i stand til at implementere denne viden til fulde i min hverdag men jeg er blevet bevist om det og tænker langt mere over det hver gang jeg putter noget i munden.

Jeg kender en fitness/crossfit instruktør i Aalborg og det hun fortalte mig var osse alle pengene værd. De to fysioterapeut studerende der har haft fat i min krop har ikke ødelagt noget, de har forbedret et par småting og jeg har tiltro til dem i fremtiden. Jeg har aldrig mødt en coach.

Så indtil videre stoler jeg på hvad folk lærer på de der oftest ret dyre selv finasierede uddannelser. Jeg tør dog ikke selv tage en fordi jeg er bange for at blive taget i røven af skolen. Det bunder nok i mangel på garantier og manglende viden.

 

At rådgive andre

En hel anden autoritet

Sjovt nok er der en hel anden autoritet omkring læger, sygeplejerske, traditionelle skolelærere, politibetjente, en ingeniør og den slags stillinger. Jeg har tænkt over om det har noget at gøre med lære vejen for de forskellige uddannelser. Det tror jeg det har til en hvis grad.

For personer med en uddannelser der er håndværks baserede lad det være en tømmer eller zoneterapeut de kan bare gå ud og starte et firma. Det virker bedst hvis de har haft noget erfaring gennem et firma men det er ikke en nødvendighed. Derfor ved man ikke helt på samme måde hvad man får. Jeg har osse en personlig mistro til uddannelser hvor man selv betaler… er de lige så gode til at dumpe folk der ikke er dygtige nok som offentlige uddannelser der ikke helt er indkomst afhængige på samme måde?

Hvor jeg ved at hvis du starter et rådgivende ingeniørfirma som art tek så kan jeg gå ind på deres hjemmeside www.art-tek.dk og rent faktisk se de ansattes cv og uddannelser. Jeg ved osse at et firma som fx art-tek der rådgiver på store byggesager osse er forsikrede og med i garantiordninger. Det giver en tryghed. Det kan jeg ikke helt på samme måde med mange af de andre brancher. Det skal siges at nogen er bedre end andre men det er meget individuelt.